6 Şubat 2010 Cumartesi

iki çarpı iki


Bugün devlet tiyatrolarının bir başka oyununa gittik. iki çarpı iki. bilindik yüzlerden iki muhteşem tiyatrocu sahnedeydi. Seray Gözler Yeniay ve Adnan Biricik. konuya gelirsek...

"İki çift, iki ayrı ilişki, iktidar ve sevgi, evlilik ve monotonluk, aşk ve macera, kadın ve erkek, birey ve politika üzerine ilginç bir oyunculuk deneyimi."
busefer koltuk seçimimiz güzeldi. dekora bayıldığımı söylemek istiyorum. ışıklandırma çok güzeldi. iki perdelik bir oyunu sanki 4 kişi sahnedeymiş gibi izlettirdi iki oyuncu da. o karakter geçişleri, ufak ayrıntılar, paslaşmalar... iki koltuk ve iki bank dışında sahnede hiçbir şey yoktu. bardak tutuşlar, sigara yakmalar... tamamen hayali. bir nevi pandomim. ama sizi inandırıyor siz aslında o objeleri yerinde görüyorsunuz. nasıl inanılmaz değil mi?


Oyun sırasında çalınan telefonlar çok rahatsız ediciydi. şu telefonların çekmesini engelleyen cihazlardan koymalılar bence salonlara. o abidik gubidik mp3ler polifonik melodiler dikkat dağıtıcı. çocuklu aileler arada salonu terketti. e bi okusaydınız konuyu hiç zahmet etmeyecektiniz ya da çocuklarınızı birine bırakacaktınız zaten.

oyunun sonunda iki sanatçının sahnede izleyicileri selamlaması ve o alkışlar... o an nasıl gururlanıyorlar nasıl mutlu oluyorlardır kim bilir... yıllardır sahneye çıkmalarına yüzlerce oyun sergilemelerine iş aşkına sebep olan itici güç işte bu. alkışlar...

Hiç yorum yok: