18 Ağustos 2010 Çarşamba

The man who told everything


remember me... edward filmi. o son çok ıkınma belirtileri içeriyordu söyliyim de.

waking life... bir arkadaş tavsiyesiyle izlediğim ve de kesinlikle dolu kafayla izlenmemesi gereken film. sürekli bilgi akışı oluyor film boyunca vee güzel.


fahrenheit 451... kitaptan sonra izlemek farz oldu. ahh o eskiler ahh o güzel günler... çok değiştirmişler ama olayları kitaptan bağımsız bile denebilir.



donnie darko... yani pek bir şey anlayabildiğimi söyleyemem daha doğrusu her boşluğumu doldurduğumu. tekrar izlenmeli demişler de ben böyle bir filmi ikinci kere izleyince pek zevk almıyorum. yani hiç izlemeyim ama bana sonunu söyleyin gene izlerim ama tekrar izlemek beni basıyor. ya biri benim sorularıma cevap vericek ya da ben bu filmle boğuşmaya devam edeceğim. müzikler harikaydı.


blade runner... zamanına göre şahane... harrison ford insan mı değil mi? cobb rüyada mı değil mi? bence son anda kurtarılması insan olmadığını gösteriyor ama insan olduğundan da şüpheleniyorum. aman ya oyuncusu yönetmeniyle anlaşamıyor bana laf söylemek düşmez di mi ama di mi ama

4 yorum:

Melike İşcan dedi ki...

Bu waking life ve before sunset/sunrise ekibi ne alaka ben anlamadım .Nasıl bi film ki bu merak ettim. Bu filmde de Celine ve Jesse bunlar. Yok anlamadım.

gürültü dedi ki...

yönetmen şekerlik yapmış işte

İnsan olun biraz... dedi ki...

Bladerunner'ın iki sonu var ilk çekilen sonda Harrison Ford insandır ancak Ridley Scott'ın sonradan tamamladığı final cuts versiyonunda replikanttır ve bunu direk gözümüze sokmaz dikkatli bir izleyici isen unicorn origamiden bunu anlayabilirsin.

gürültü dedi ki...

evet hatta insan olarak sonlandırıldığı versiyon pek beğenilmemiş ben o versiyonu izlemedim ben director's cut versiyonu izledim. en sonda tek boynuzlu ata gönderme yaptığını kesinlikle farkettim. mesela harrison ford son replikantın peşine düştüğü bölüm ilginçti. replikant onu kurtardı ölümden acaba kendi türünden olduğu için mi? ve gaff'ın "You've done a man's job, sir" sözü var ki her iki anlama da çekileceklerden. ayrıntılı bir analiz yazamıyorum filmler için çünkü kısıtlı zaman da çok fazla film izliyorum:) teşekkürler yorum için