7 Eylül 2010 Salı

imdb'nin muhtemel görüntüsünü hiç beğenmedim

Kevin Smith presents...
clerks
2-3 sene evvel mi ne abim odasında izliyordu bu filmi ben de izlemek istemiştim "git sen anlamazsın" dedi bana. muhtemelen o zamanlar film bana pek bir şey ifade etmeyecekmiş ayıp bile kaçabilirmiş sanki.

zack and miri make a porno

hahaha türkçeye "garip bir aşk öyküsü" diye çevirmişler. gerçekten çaba sarfedilmiş nasıl servis etsek bu filmi diye görebiliyorum. ama isme takılmamalı zira pek eğlencelikli bir film. resimde görülen aynı evde yaşayan iki yakın arkadaş parasızlıktan kışın ortasında kesilmiş elektrik su ve doğalgazla kalakalırlar ve erkek olanın aklına bir adult film çekip ondan gelen parayla borçlarını kapatma fikri gelir vee maceralar başlar.

finding neverland
kite runner'ın yönetmeninden iki pek sevdiğim insanı barındıran hayal gücünü odaklayan güzel filmdi (cümleyi yazarken nefesim kesildi.)

blood simple
o müzik gerilimi buram buram hissettiriyor ama şu cesedi kaldırcaz diye adamın kanı silme çabaları çok eğlenceliydi bence. beceriksiz katil, beceriksiz - iki adamı birbirine düşüren kadın, onun beceriksiz aşığı ve güme giden kadının kocası...

the graduate

her şey güzeldi de o "son " neydi anlamadım.

the 400 blows
 biraz uyuklamış olabilirim evet.

3 yorum:

İnsan olun biraz... dedi ki...

400 blows ve Clerks favori filmlerimden The Graduate ise müzikleri bile yeter.

Adsız dedi ki...

s.rogen'ın pineapple express filmivardır; baya keyifli. diyeyim dedim.

gürültü dedi ki...

@insanat simon&garfunkel çok severim zaten tuzu biberi oldu filmde sık sık duyunca.

@adsız bulursam izleyeyim ozaman