17 Ocak 2016 Pazar

Mad Max: Fury Road // Creed


Mad Max: Fury Road
Her yer Mad Max ve The Revenant'ın Oscar başarısıyla inliyor. Bir filmi beğenmenin bulaşıcı olduğu dönem geldi çattı. Metascore ve IMDB ratingine bakıp eğer aradığınız filmin ratingleri yüksekse o filmi beğenmek zorundasınız. Ben de bu duruma çok kıl oluyorum. İçi boş filmleri insanlara zorla beğendirtiyorlar.

Neyse ki Mad Max izlenir bir film çıktı. Konusunu okuyunca, Charlize Theron'u görünce ve fragmanını izleyince hikaye olarak boş bir film olduğunu anladım. Allahtan Theron'un oyunculuğunu gözümüze sokmadılar.

Filmin Oscar branşlarında görüntü, görsel efekt ve yapım tasarımı dallarında gerçekten rakipsiz olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar oyunu gibi film ve daha da güzeli efekt konusunda geldiğimiz nokta. Eskiden nasıl sırıtırdı o eklemeler. Gerçekten 2 saat nasıl geçti anlamadım. Ayy! Oyy! Amanın! derken film bitti. Tam sinemada iMax izlenecek filmmiş. Kaçırdık iyi mi?

Filmin yıllardır yapımının planması, sürekli ertelenmesi de beklentileri yükseltmiş ve bu yüzden beğenilirliğini arttırmış olabilir, kabul ama ruhu dolduran, düşündüren, oyunculuk izleten bir film istiyorsanız bu mad max değil.

İşte Mad Max'den bana kalan. Gitarından alevler çıkaran hollywood mehterbaşı ağası. O hengamenin içinde gitarından hiç ayrılmamasi hatta üzerinde uyuması falan cok iyiydi. İnsanı inanılmaz gaza getiriyor.
Creed
Sylvester Stallone'a Golden Globe getiren film Creed. Oscar'da da en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne aday oldu Rockymiz. Şimdi ben Sly'a bu ödülün bu zamana kadar sinemaya verdiği emekten dolayı bir onur ödülü, efendime söyleyeyim bir "bak seni unutmadık" ödülü olarak verildiğini düşünüyorum. Çünkü adeta kendisinin balmumu müzesinden heykelini getirip filmde kullanmışlar.

Oldum olası boxlı filmleri sevmedim. Million Dollar Baby olsun The Wrestler olsun. Box anlamsız bir spor(!) dalı ve hikayeler de haliyle ilgimi çekmiyor. Rockyleri de ustalara saygı kuşağından biliyorum. Sırf Sly'ın performansı için izledim. Filmin matematiğini şıp diye tahmin edebilirsiniz. Diyaloglar aşırı zorlama. Hatun koyacağız diye Bianca karakteri eklenmiş ve hiç olmamış. Filmin en güzel bölümü benim için (ironik) son 20 dakikaydı.

8 yorum:

deeptone dedi ki...

merabaaaa :)

gürültü dedi ki...

Hoşgeldiniz :))

deeptone dedi ki...

baksanaa, son yazıma seni koydum kiiii :)

gürültü dedi ki...

sevgili deeptone,
bir kaç gündür canım sıkkındı fakat bu inceliğinle biraz moral buldum yüzüm güldü. Çok teşekkür ederim :))

deeptone dedi ki...

hımmm kötü bişi yok di mi. sağlığın iyiyse diğer her şey düzelir yaaa. okul aşk iş filan boşveer hepsi geçeer :) insanlarla ilgiliyse boşveer. insanlar hep can sıkar. uzak durmak iyidir :)

gürültü dedi ki...

yok iş durumlarım biraz karışık ama dediğin gibi can sağlığı önce gelir:)

Kayra dedi ki...

Hala izleyemedim Mad Max'i ya. Öncelikli sırama onu almalıyım hemen :)

gürültü dedi ki...

surekli aksiyon barindiran filmleri seviyorsan mutlaka izlemelisin. Tabi george millerin çollerde olabildigince gercekci cekmek icin ne cabalar sarf ettigini okuyunca daha da izlenir oluyor:)