16 Haziran 2011 Perşembe

Semerkant / Amin Maalouf


doğunun tüm güzellikleri... İran'da Ömer Hayyam'la başlayıp yüzyıllar atlayarak ömer hayyam'ın kitabı peşindeki bir amerikalının serüveniyle noktalanan, 4 ayrı bölümden oluşan harika bir kitap. geç oldu ama çok tatlı bir zamanda okudum. inanılmaz akıcı. hasan sabbah ömer hayyam ve nizamümülk hikayeleri bir o kadar efsanevi. hasan sabbah hep dikkatimi çekmişti onunla ilgili bir şeyler okumak hoşuma gidiyor. kitabın ilk kısımları açıkçası benim için daha akıcıydı çünkü tarihte ne kadar geriye gidersek benim algım o kadar açılıyor. sanırım 19.yy hikayelerinden bana gına geldi. şimdi yazarın diğer kitaplarına gözümü diktim.

5 yorum:

Prometheus dedi ki...

Belki de 15 yıl olmuştur okuyalı bu kitabı; Amin Maalouf'un neredeyse tüm kitaplarını okuyorduk o zamanlar, hatırlamak çok hoş oldu inan :)

Emir Bey dedi ki...

Pek güzeldir diğer kitapları da "Yüzüncü Ad" sanırım tam da hatırlayamadım ismini çok vakit geçti ama pek güzeldir.

gürültü dedi ki...

@prometheus güzel anıları hatırlattıysam ne mutlu bana:)

@emir bey yüzüncü ad bende yok maalesef ama madem önerildi hemen okunmalı:)

Judy Abbott dedi ki...

ben de geçenlerde okudum, nedense alıp okumamıştım, yıllarca kitaplıkta sararıp soldu Semerkant. Am kendimden geçtim okurken, Ömer Hayyam , Hasan Sabbah derken o gazla Alamut Kalesi Fedaileri'ni de okudum ama onu sevmedim. Semerkant rüya gibi bir kitap. Çeviren de harika çevirmiş ama :)

gürültü dedi ki...

evet kesinlikle rüya gibi kitap. dediğin gibi türkçesi de su gibi.