29 Şubat 2016 Pazartesi

Oscars 2016 aka Asın Bayrakları DiCaprio'nun Zaferi

Brie "Geçen yine Leo'yla ödül alıyorum" pozuna girmiş.
Oldu. Vallahi de oldu billahi de oldu. İyicene yaşlanmadan Leonardo DiCaprio Oscar'ına kavuştu. Biraz duygulandık, biraz hüzünlendik. Kimimizin gözünden Titanic'deki sahneler geçti, kimimiz Catch Me If You Can'i düşündü yer yer Inception'ı hatırladı, Wolf of Wall Street de ne filmdi be dedi. Bu ödül güçlü performanslarının hepsine kaldırılan bir kadehti. Ben gerçekten çok sevindim. Hatta DiCaprio'lu bayrağım olsa asardım. Sahnedeki o hınzır gülümseyiş anının giflerini epeyce bir yıl kullanırız artık.

Oscar isimleriyle genelde ters düşerim, filmlere duygusal yaklaşırım, bugüne kadar da her muhteşem performans akademi tarafından taçlandırıldı diye de bir durum yok.

Room'u ve Danish'i hala izlemedim ama bu iki genç oyuncunun Oscar'la bu kadar kolay, yolda 5 lira bulur gibi kavuşması mı gerekiyordu bilemem. Mark Rylance ise sürprizin babasını yaptı  çünkü çok sinsice yaklaştı ödüle ama Sly'dan daha fazla hak ettiğine eminim.

Fassbender sevgilin olsun kırmızı halıda ananla babanla poz ver :(


Birisi de Twitter'da acaba Vikander ve Fassbender sayesinde Michelle Williams & Heath Ledger kırmızı halı romantizmini tekrar yakalayabilir miyiz demiş ama alın size romantizm. Yemin ediyorum bu kızcağızın şimdiden içi geçmiş. Bafta'da Kisscam olayını pas geçtiler hadi neyse, Oscar alıyorsun, yanında Fassbender oturuyor öylece yanağını uzattı. Yazıklar olsun.

Bir adet sevgi pıtırcığı olmuş Ruffalo
Spotlight'ın ödül almasına da ayrıca mutlu oldum. The Revenant ve Mad Max hikayesi sağlam filmlerin yanında biraz boş kalıyor maalesef. İkisinin de hak ettikleri dallarda ödülleri aldıklarını düşünüyorum.

Acaba bir ara delici bakışlarıyla Cate Blanchett postu mu yapsam.



Ne dersin Tom'cum sana da kısmet olacak mı?
Ödül törenlerini sevmeyen, kampanyalarla falan işi olmayan Hardy'ciğimiz için de biraz Oscar'ı beklemedik mi sanki? Kendisi her ne kadar ürün yerleştirme kısmını biraz abartmış olsa da hasretimizi giderdi çok şükür.



Elinde olsa işkembecide kapanışı yapacak  Larson.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Yine keyifli bir yazı olmuş :) Senin de eline sağlık. O DiCaprio - Ruffalo fotosunu çok seviyorum, pek sevimliler. Brie Larson'ın ben çok normal bir insanım etiketli kendini satışlarından fenalık geldi bana: "Vanity Fair partisinde ayağımda beyaz kirli Coverse'ler, ağzımda sandviç tıkınıyorum, ya ne normal, ne olağan ne kendiyle barışık ve dolayısıyla size de kendinizi iyi hissettiren bir aktrisim ben" Ugh. Nefret.

Özür dilerim, tepem attı birden :D

gürültü dedi ki...

hahaha ve herkesle de cok yakin arkadas imaji. you were nothing, Brie. Nothing!

Cok teşekkürler!

mithad a. selim dedi ki...

evet evet cate blanchett postu olsun lütfen. mutlaka olsun. hemen olsun:)

gürültü dedi ki...

mithaDselim
Galiba bir Blanchett fanı daha görüyorum:) Post yapmayı düşündüm ama Cate'in her törende bir kac komik fotoğrafı oluyor - sanırım flaş gözünü rahatsız ediyor - onları bir araya getirmek istedim :)

Yağmur Tozu dedi ki...

Balkona astım posterini aldı ya sanki ben ABD'yi keşfettim :)

gürültü dedi ki...

Yağmur Tozu,
:)) Toplum psikolojisiyle hepimiz çok büyüttük olayı aslında :)

oytunla hayat dedi ki...

Larson'un fotosuna inan çok güldüm ahahahaaaa :)))
Senden güzel bir Blanchett postu bekliyorum o zaman. Biliyorsun gönlümün oscarını ona verdim :))
Leonardo hala uyuyamıyordur sevinçten bence...
Ben en çok ayı capsine güldüm :)) Hani şu bana niye vermediniz capsi :))
Yorumuna sağlık

gürültü dedi ki...

Teşekkür ederim!:) Ayıya kimse atıfta bulunmadı ama filmin bu kadar konuşulmasında sebebi büyük:) Leo bence de yatağının kenarına koymuştur heykelciği:)

MERVE dedi ki...

ülkece rahatladık :) son bir aydır her yerde capslerini görmekten sıkılmıştık :) çok sevindim ben de..

gürültü dedi ki...

Merve Sevim,
Bakalım yeni Oscar kurbanı(!) kim olacak :)))

Naz dedi ki...

Adam ödül aldı almasına ama hala dalga konusu olmaktan kurtulamadı :D

gürültü dedi ki...

Evet en son elinde telefon olan fotograf dolaniyordu :)

Ruhsuz Atmaca dedi ki...

Diğer oynadığı rollerde hakketmesine rağmen en azından bu filmdeki rolünden fazla derece bu sefer alması bir tarihi kalıbın daha yıkılmasını sağladı :))

gürültü dedi ki...

evet ben de oyle dusunuyorum ama bu oscarin ilk defa yaptigi bir sey degil. bir de hep diger adayliklarinda cok guclu isimlerle yaristi.

deeptone dedi ki...

leo, kişisel olarak sevdiklerimden değil ama şunu söylemek lazım, galiba zamanla bir marlon brando olacak o, ikon olacak gibi. :)

gürültü dedi ki...

deep yok artik ya o kadar olmaz:) esas bundan sonra yapacaklari onemli gorecegiz:)

dilekce54.blogpot.com dedi ki...

Kendisine bayılmam ama Oscar'ı almasına da sevindim :) Blanchet'in elbisesini de başkası giyse itici bulurdum ama bu kadına ciddi ciddi çuval giyse yakışacak :)

gürültü dedi ki...

Vallahi çok enteresan bir havası var gerçekten :)