13 Mart 2016 Pazar

we all lose 21 grams

21 Grams
Alejandro González Iñárritu'nun kesişen hikayelerde 2. round'u.  Neden bu kadar bekledim ben de bilmiyorum. Bu üçlemede ilk Amores Perros'u daha sonra Babel'i izledim. Babel bence çok uzundu ve artık bu tarzın suyu çıkmıştı. Amores Perros'dan sonra en çok beğendiğim filmi 21 Grams oldu.
Biutiful
Biutiful da kesişen hikayelerden sonra çekilen ilk film olmuştu. Bu film birazcık kısa olsa belki daha iyi olurdu. Bir sürü şey anlatmaya çalışmış ama sığ kalmış. Javier Bardem'in oyunculuğu filmi taşıyor.

***
Sanırım bütün Iñárritu filmlerini de izlemiş oldum. Bir liste yapayım dedim ama açıkçası Amores Perros ve 21 Grams'den sonra neyi koyacağımı bilemedim. Babel hikaye bakımından iyi ama üçlemenin en zayıf halkası. Biutiful'un da özellikle polisten kaçış sahnesini ve Barselona'nın çirkin yüzüne odaklanışını sevdim ama havada kalan, filmden çıkarılmaya kıyılamamış bir şeyler vardı. Birdman ve The Revenant'ı da çekim teknikleri ve görsellik bakımından başarılı bulsam da hikaye olarak beni yer yer sıkmıştı ve ikisinin de şişirilmiş filmler olduğunu düşünüyorum. Bakalım bu kadar pohpohlanmadan sonra ortaya ne çıkacak.

A Streetcar Named Desire
10 üzerinden 10. Oscarlarda en iyi aktör hariç bütün oyuncu ödüllerini toplamış harika bir film. Akademinin malon brando'yu kadro dışı bırakırken vicdanı hiç sızlamadı mı acaba? Vivien Leigh'in muhteşem Blanche DuBois'sı... Normalde eski dönem filmleri izlerken biraz dikkatim dağılır ama ben A Streetcar Named Desire'ı kült listeme ekledim. 

***
today is my birthday! I've realized that it's so overrated.

4 yorum:

deeptone dedi ki...

amores perros en iyisi evet. diğer sölediklerin de hep iyi işte ama ben amoresi seçiyom bu yönetmenden. tramvay da iyi tabii :) casablanca izle asıl o ne film yaaa :)

gürültü dedi ki...

casablanca! izledim izledim. yavas yavas eskileri de bitirmeye calisiyorum iste:)

deeptone dedi ki...

north by northwest.
un homme et une femme.

bunları da izleseneee o zamaaan :)

gürültü dedi ki...

izledimmm. sanki bunu daha once soylemistim gibi hissettim.:)