22 Ocak 2011 Cumartesi

Mutfak Cadıları

mutfak cadıları
geçen yıl nisan ayından beri tiyatroya gitmemiştim. bugün konya devlet tiyatrosu'nun oyunu mutfak cadılarına gittim. aslında bilet annemindi ama hasta olduğu için yanmasın diye beni gönderdi. kısaca oyunun konusu:

Eskinin iki dostu şimdinin iki düşmanı yıllar sonra, kendi sundukları bir yemek programında bir araya gelip, geçmişiyle yüzleşirler ve dostluk kazanır.

iki oyuncu Tomris Çetinel ve Serap Sağlar oyunculuklarını konuşturdu. İkisi de çok profesyoneldi. Ses kullanımları, beden dilleri, doğaçlamaları...

oyun  bir çeviri aslında. o yüzden karakterlerin isimleri yabancı, yemekler yabancı... onları da uyarlasalardı sanki daha güzel olurdu.

bunun dışında senaryo zayıftı diyaloglar durağandı. iki oyuncu olmasa yarıda muhtemelen salon boşalırdı. özellikle son 20 dakika çok sıkıcı geldi bana. devlet tiyatrolarının sitesinde bir saat 40 dakika yazıyor ama oyun arayla birlikte 2 saat 15 dakika sürdü.

seyircilere sanki yemek programının stüdyo seyircileriymiş gibi davranıldığı için oyun interaktif bu yüzden her an bir sürprizle karşılaşılabilir.


Hiç yorum yok: