24 Mart 2016 Perşembe

Önüne Yatılası Gruplar: The Last Shadow Puppets


TLSP
Şu hayatta albümlerini baştan sona hatmettiğin grupları say deseniz The Last Shadow Puppets'sız bir liste çıkaramam. 2008'de The Age of The Understatement çıktığında herhalde epey bir süreyi albüme methiyeler düzerek geçirmişimdir. Hele bir de "kalabalığın içinde yalnızlık" tribine girdiğim hazırlık seneme denk geldiğinden çoğu zaman fon müziği olmuştur.

Bu tek albümlük projenin arkasında artık bir ikon olmuş Alex Turner ve onun biricik kankası Miles Kane var. Özellikle Alex Turner'ın şarkılarda yakaladığı ivmeye bayılıyorum ama bence albümün bu kadar güzel olmasının ve patlamasının sebeplerinden biri de yaylıların alametifarikasıydı.

Neyse şimdi 8 sene sonra biz gene albüm yapıyoruz dediklerinde bana bir titreme geldi haliyle. Everything You've Come To Expect önce iki şarkıyla servis edildi ama bence ikisi de bir halta benzemiyordu. Albümün bütününün de ilk albümle yarışamayacağını düşünüyorum. İkilinin de zaten böyle bir çabaya girmediğini röportajlarını okuyunca anladım. İlk albümde sözlerle melodiye ekstra önem verirken şimdi anlatacak hikayelerin o kadar da önemli olmadığını düşünüyoruz demişler.

Röportaj demişken 8 Mart dünya kadınlar gününde SPIN Magazine enteresan bir TLSP röportajı yayınladı.

bromance
Rachel Brodsky'ın ikiliyle röportajı, aslında kadına şiddet ve taciz gibi bizim milletin üzerine master yaptığı bir konuya yazılacak makaleye giriş anektodu gibi kalmış. Başından sonuna Miles Kane'in yersiz şakaları, bakışları, oluşan havayı dağıtmak için gazetecinin sorduğu "Ee bugün başka neler yapacaksınız?" sorusuna "ehehe odama gelmek ister misin?" gibi liseli ergen cevapları ortama limon sıkmış. Üstüne tam ayrılacakları sırada uzatılan eli kendine doğru çekip yanaklarından öpünce Kane, iki yabancının ilk tanıştıkları sırada korunması gereken kişisel sınırı birazcık(!) aşmış. Belki son jesti normalde garip karşılanmazdı ama belli ki öncesinde rahatsızlık duyulacak bir taban hazırlamış. Miles Kane daha sonra gazeteciye bir özür metni yollamış ve onu rahatsız eden davranışları için utandığını belirtmiş.

Yazının altındaki yorumlar "off grup röportajı diye geldik küçük kızımızın mızmızlanmalarını okuduk lanet olsun" tarzında olunca da ister istemez bazı duyguların ve tepkilerin ne kadar evrensel olduğunu düşünüyorsunuz.

Bu arada albümden gelen  3. şarkı Aviation benim tam 8 senedir beklediğim TLSP  havası. Everything you've come to expect ile birlikte iki klip aynı yerde, aynı oyuncularla muhtemelen aynı gün beraber çekilip prodüksiyonu ucuza kapatmışlar.





hahaha favori commentlerimden

Aviation albüm üzerine beklentimi arttırmadı desem yalan olur. En azından bu havada bir iki şarkı daha olsa bari.

14 yorum:

deeptone dedi ki...

ayyyyy heey baksanaaa oleeey ilk kez bir seven duydum puppets'ı. biliyor musun heeey "frambuazlı hayat" adlı kitabımda yazdım bu grubu yaa. oleey bana aynı beatles gibi geliyor bunlar. sen arada benim müzik başlığındaki yazılara da takılsanaaa. heyooo ay çok heycanlandım kuuuu :)

deeptone dedi ki...

öpücüklü yorum iyimiş :)

gürültü dedi ki...

:))) Demek bir hayran daha ha. Bak iki gun onceki konserde de beatles coverlamislar onlar da seviyor. Bakmisimdir yazilarina ama gene bakarim:)

https://youtu.be/Ghez7KGvza4

deeptone dedi ki...

son yazıma bi bakınsanaaa :) bi de, temmuzda damien rice geliyoo :)

gürültü dedi ki...

Evet bir cok konser olacak ama tabii teror yuzunden iptal olmazsa:/

deeptone dedi ki...

olsun olsun o ilk kitabıydı zaten :) sonra iyileşti ve şimdi lackberg avrupada en sevilen ve ödül alan polisiyecilerden, türü sana uymamıştır. ya ejderha dövmeli kız serisine başlasana bi yaa :)

per wahlöö
joe nesbo
peter hoeg
henning mankel
lars kepler

bunları da denersin bi :)

gürültü dedi ki...

Turu degil ya hikayede inanilmaz aciklar vardi ve kurgu cok komikti. Bence kadinda yetenek yok.

Ejderha dovmeli kizi okudugumu soylemistim ya :)

gürültü dedi ki...

hatta bloga da yazmisim ilk kitabi :)

deeptone dedi ki...

özür özür haklısın :)

met. dedi ki...

Hello.
Uzun aradan sonra yeniden okudum bloğunu. Ya sekiz sene nasıl geçti anlamadım çok üzgünüm şu an. Neyse gelse bari bu şapşiklerde bi ara buralara..

gürültü dedi ki...

Ne kadar iyi etmissin yorum birakarak, o kadar sevindim ki okuyunca...

8 seneyi gorunce ben de hani benim gecen yillarim ruh haline girdim. Buraya geleceklerine dair bir takim dedikodular dondu one love fest icin. baktim o tarihlerde konserleri de yok. Allahtan umut kesilmez :D

deeptone dedi ki...

son yazımı okusanaaa sona da izlesene benceee :))))

Mia Wallace dedi ki...

of of of hastasıyız! :)

gürültü dedi ki...

miaaaaa hem de nasıl hastayız di mi:)