14 Ekim 2018 Pazar

Part 2 Documentaries

inside job 
para belgeseli. kendi küçük dünyamızdayız aslında para piyasası buzdağının gizli kısmı. anlatıcı olarak matt damon'ı sevdim. bu konuda izlenebilir diğer film: the big short, margin call


jim&andy 
bu belgeseli bir arkadaşım önerdi. konusunu okuyunca önce filmini izlemem gerekiyordu. jim carrey andy kaufman'ın hayatını anlatan man on the moon filmini çekerken metot oyunculuk tekniğini kullanıp çekimler boyunca andy kaufman gibi davranır ve milleti delirtir. kamera arkası görüntülerinden ve jim carrey'le günümüzde yapılan röportajdan oluşan belgesel çok eğlenceliydi. jim carrey'nin ruh halini hiç iyi görmüyorum.

the light bulb conspiracy
normalde bir ampul ömürlüktür ya da aldığınız bir mixerin normal şartlarda bozulması için çok az sebep vardır ama hepimiz artık tüketimde bulunurken kabul ediyoruz ki binlerce para verdiğimiz şeyin ömrü maximum 5 sene. peki bunun sebebi nedir bu durum nasıl ortaya çıktı işte bunları anlatan çok farklı yorumlara sebep olabilecek enteresan bir belgesel.

wild wild country
osho'nun meşhur özlü sözlerini her yerde görmüşsünüzdür. aslında osho kimdir, bu tarikatımsı oluşum nasıl başladı, hindistandan çıkıp tee dünyanın bir ucu amerika'da kendine nasıl bir karargah kurdu bunları anlatan başarılı bir netflix belgeseli. izlerken herkes kendi ülkesiyle ilişkilendirebilir :D

sugar man
bu oscar'lı belgeseli nasıl kaçırdım bilmiyorum ama oldu işte. sugar man isveç'li bir yönetmenin eseri. konusu çok enteresandı ve bu belgeseller içinde belki de en sevdiğim olabilir. yönetmenin trajik hayatını da inceledikten sonra iyice içime taş oturdu.

9 yorum:

öneri makinesi dedi ki...

Belgesel tercih etmem pek ama bu filmlerin hepsi ilgimi çekti. Jim Carrey'nin bu filmini duydum ama senin gibi ben de izlemedim Man On The Moon'u.

gürültü dedi ki...

jim carrey'li belgeseli kesin izle bir de sugar man çok güzeldi. önce sugar man'i izle mutlaka çok beğeniceksin.

oytunla hayat dedi ki...

Jim ve son belgeseli not ettim hemen... İnternete kolay kolay düşmüyor bu tarz ama bakacağım bir...
Tavsiyelerin için teşekkürler ♥

gürültü dedi ki...

ben hepsini internetten izledim :D son belgeseli kesin öneriyorum.

Şule Uzundere dedi ki...

jim Carrey'nin ruh halini ben de beğenmiyorum. Sanki intiharla hayatına son verecek gibi. Biz de arkasından bu kadar komik ve insanları güldüren bir adam nasıl kendini öldürür diye konuşacağız.

The Big Short'u birkaç ay önce izledim. Şu zamanlarımız için özel olarak çekilmişti sanki.

gürültü dedi ki...

Jim carrey konusunda katiliyorum. Eski kiz arkadasi da intihar falan etti ozel hayati calkantili.

öneri makinesi dedi ki...

Sana teşekkür ediyorum Rodriguez gibi bir müzisyenle öncelikle beni tanışmama sebep olduğun için. Bayıldım belgesel çok güzeldi. Şarkılar, hikaye her şey çok güzel. İyi ki izlemeden önce araştırmamışım, adamın ölü olmadığına bu kadar şaşırıp sevinmezdim herhalde :).

İyi ki peşine düşmüşler bu işin ve en azından bu sevgiyi tadabilmiş "gerçekten " ölmeden ve hatta biz müzik severlerin de dinlemesine onu tanımamıza vesile olmuşlar :).

Şimdi sırada Man On The Moon sonra da belgeseli var :).

gürültü dedi ki...

Yaa cok acayip degil mi adam guney afrika'da elvis gibi bir seymis. Ve şarkıları gercekten cok iyi. Peki buna ragmen egosuz olmasi ve cok cool karsilamasi. Begenmene cok sevindim ^^

ErsinCe dedi ki...

öneriniz için teşekkür ederim