14 Mayıs 2010 Cuma

Radyo Boğaziçi sunar: Athena


Athena geri döndü. hem de ne geri dönüş! yıktı indirdi. efendim bildiğiniz gibi gökhan&hakan kardeşler amerikalara gidip el ayak çekmişlerdi. ne oldu ne bitti kısa bilgi için yönlendirme Mehmet Tez'in yaptığı röportaja. vodafone'la anlaşan athena üniversiteleri gezmeye başlamış radyo boğaziçi bu işi üstlenmiş ve bizim otopark konser alanı haline gelmiş. konsere gelmeden önce bümed bahçesinde düzenlenen radyo boğaziçi müzik ödüllerinden bahsetmek istiyorum. bikere en zayıf seneye denk geldik sanırım. önceki seneleri gösterdiler böyle duman hayko güven erkin erkal... bayağ ekrana bakakaldım. buseferki törende de 15 tane ödül var deseniz ödülü almaya gelen kişi sayısı 7-8di. kimi şehir dışında kimi provada yok bilmem nerede. bizim orada olma sebebimiz Bedük'dü. kendisini çok beğendik daha çok takip etmek hatta mümkünse bir konserine gidip "ilektrik görrrll in e ilektrik vörrrld" diye çığırmak istiyoruz. töreni izlemeye gelen kitle yine bayıktı. hüseyin karadayı bile harekete geçiremedi. ( başka zaman olsa o adamın performansı için deli para sayar insanlar e karşında işte eğlensene) eminim içinden küfür etmiştir. neyse küçük bi manzara oturması sonrası otoparka geldik.

ben athena'yı açıp dinlemem öncelikle. şimdi baktım bilgisayarımda da sadece tek bir şarkıları var. ha kliplerini gördüm mü izlerim, röportaj görürsem okurum napıyorlar haberim olur. bi albümlerini alıyım durumu hiç olmamıştı ama yine de performanslarını merak ediyordum. yeni de albüm çıktı bakalım şarkılar nasıl? ayağımıza kadar gelmişler madem görmemek olmaz. ekibe busene alican tezer katılmış. kendilerini bir ayyuka ile görmek nasip olmasa da... sahneye çıktıklarında yavaş yavaş alan kalabalıklaşmıştı. aralarda yeni albümden şarkılar çalındı. slow olanlar pek mumnun edici olmayınca athena eskilere abandı. bu memnun edememenin sebebini athena konserinin baharın ilk konseri olmasına ve insanların eğlenmeye aç olmasına bağlıyorum. (gerçekten bizim okul bu yönden zayıf mı ne?) ve ben o eski şarkıların hepsine eşlik ettim. hepsini de seviyordum. meğer athena kralmış haberimiz yomuş. tam "yalan" söylenirken yağmaya başlayan yağmur sıcak havayı da dağıttı ve daha rahat eğlenmemizi sağladı. kimse ıslanmaktan rahatsız değildi aksine coşku yükseldi grup hızı arttırdıkça arttırdı. adamlar profesyonel bunu göz göre göre gösterdiler. şarkı yazmada ve ezberletmede başarılar ve yeni albümle de bence hala eskiye bağımlı olmadıklarını göstericekler. yeni albümden klibi de dönmeye başlayan serseri mayın en iyi tepkiyi alandı. o an da ezberlendi ve bitişte tekrar söylendi. "bir sevgilim olsaaaa giderim balayınaaaa, ah bir de bekarsam giderim alayınaaa". konser bittiğinde herkes ıpıslak, zıplamaktan ve bağırmaktan yorulmuş ama mutluydu.

*alican tezer on numero!

***

bu afiş beni bitirdi. hayatıma bir nokta koydu. rakun ailesinin can damarım olması... (allah kahretsin maalesef öyle!) gren gren gren. bir mucize bekliyorum. haydi bakalım.

***
mor ve ötesi'nin yeni albümü masumiyetin ziyan olmaz buara herkesin dilinde. bilenler bilir uzun bir mor ve ötesi orucuna girmiştim. büyük düşler sonrasına bir çizgi çekmiş hayatıma muslu mesut devam ediyordum. başı bozuk'u görmezden gelmiştim arşivi bile bir kenara fırlatmıştım ki hayat yine kahpe oyunlarını oynamış çok sevdiğim bir arkadaşım mutlu olucağımı düşünerek bana o lanet albümü hediye etmişti. mor ve ötesi laneti peşimi bırakmıyordu ama ben kararlıydım. lakin bu yeni albüm ve insanların sürekli bana bundan bahsetmesi beni yakıyor mahvediyor. vogue için çekilen fotoğraflara bakıp nefretimi korumaya çalışırken bir yanım albümü dinlemem için boğazıma sarılıyor. klibi gördüm katlanamadım hepsini izleyemedim. berbattı bence. zaten artık klip adına kendilerinden bi ümidim yok. bakalım albümü dinlerken neler hissedicem. of ya da ben gidip bir gül kendine dinliyim.

3 yorum:

Büşra Mutlu dedi ki...

ben dinledim bazısını ve last.fm widgetından gördüğüm kadarıyla sen de şu an dinliyosun.. camgezer, araf bi de kara kutu'yu dinledim sanırım.. hepsi güzel geldi bana. baya bi al geldi yani. gerçi mor ve ötesi dinleyen olmadığımdan şeyedemiyorum tam, kıyaslama filan gibi bi kafa yok ama bağımsız olarak olmuş yani..


yine de kesin kararı vermeden önce bütün albümü indirmem lazım. yess

gürültü dedi ki...

abi ben de galiba gidip satın alıcam. okadar diyim şimdi.

Büşra Mutlu dedi ki...

you heart mvö o zaman.