16 Eylül 2010 Perşembe

1999 ne muhteşem bir seneymiş

şuraya bakın. bir sene içinde bu kadar baba film çıkabilir mi ya? eğer o zamanlar aklıbaşında bir insan olsaydım sinemadan çıkmazdım herhalde. gerçi bu filmlerin ne kadarı türkiyeye geldi bilmiyorum.


dün gece sigara yanıkları'ndan bu siteyi gördüm ve iki gündür film rateleyip duruyorum. bir süre sonra hangi filme kaç puan verebileceğinizi gösteriyor ve tahmin genelde doğru oluyor. çok sevdim ben profilim bile var hatta bakıııın.

gandhi
slumdog millionaire'den sonra hindistan artık hiç ilgimi çekmeyen bi yer olmuştu. bu 3 saatlik filmi bir de televizyonda izleyince... hindistan mı yok almıyım.

girl, interrupted
son dönemki ruh halimle cuk oturan bu film ise en iyi angelina jolie filmi oldu izlediklerim arasında ki  kendisinden pek haz etmem. winona ryder bacım o duru güzelliğiyle dikkatimizden kaçmazken kendisinin beetle juice'daki performansı gözümüzün önünden gitmiyor. o gotik kıyafetler falan... ayrıyetten ryder'ı googlelayınca karşımıza değişik gerçekler ortaya çıktı mesela...


naman allahım edward scissorhands'de tanışan çift 3 sene takılmış ki o dönem ryder 20 yaşında. insanın 20 yaşında johnny depp'le çıkması gerçeği kalbimize bir ok saplıyor ve hayatımıza kaldığımız yerden devam etmeye çalışıyoruz.

bir de kendisi çalma hastalığına sahipmiş mağazalardan bayağ yürüttüğü olmuş. ben bu olayı gazetelerde okumuştum ama o dönem bu isim bana bir anlam ifade etmediğinden aklımda kalmamış. zavallı winona...

gazete demişken bugün gazetede gördüğüm kendini dexter sanıp kardeşini boğup öldüren küçük çocuğun şokunu atlatamadım.

7 yorum:

Büşra Mutlu dedi ki...

winona ryder'dan nefret etmiyor muyuz?

Mathilda. dedi ki...

1999 öyledir ya.
ayrıca güzel filmler yorum yazdığın.
girl,interrupted'e bayılırım.

gürültü dedi ki...

büşü neden ama neden?:D

mathilda, gandhi'de ben kingsley sanki gerçekten gandhiydi ve evet girl interrupted'ı neden bukadar geç izlediğime sövmelere doyamıyorum.

Judy Abbott dedi ki...

90'larda harika filmler yapılmıştı, o kadar çok ki saymakla bitmez, Bram Stoker's Dracula'dan Kadın Kokusu'na; Braveheart'dan Schindlerin Listesi'ne.. herhalde en çok sinemaya gittiğim yıllardı ...

gürültü dedi ki...

evet yaa bir daha gelsin öyle bir dönem hangi salona girsek diye dertler alsın bizi:D

AD dedi ki...

Gandhi önemli bir adamdır.Filmi ilk başta ben de sıkılarak izlemiştim sonra bir daha adam akıllı izleyince birçok şey öğrendim.Velhasıl kelam sıkıcı olmasına rağmen güzel bir film.Enteresan bir film; hem sıkıcı hem güzel:)

gürültü dedi ki...

evet ama yani o uzunluğa bir de reklamları eklememek gerekiyormuş.