20 Ağustos 2011 Cumartesi

Extreme Ways

restoration
bir tatilin daha sonuna gelirken hüzünlerim birer birer damlıyor paçalarımdan.

restoration'daki makyajlar kırmızı dudaklı robert downey jr ve hugh grant hala aklıma geldikçe beni güldürüyor.



Next Stop Wonderland
kısa günün karı :
But I'm not lonely. I, I like to be by myself. I mean, people don't understand that. You know, they, they think that you're a bitch... or that you,you know, that you must certainly be depressed. I mean, say, say a woman is
sitting alone in a bar reading. You know, a man who comes in, he automatically makes an assumption... that she's either sitting there waiting to be propositioned... and,you know, if she doesn't want it, then there must be something wrong with her... because, you know, what woman in her right mind... would be content just sitting by herself,you know. But I'm not lonely when I'm sitting in a bar by myself... and, you know, I'm not even lonely when I'm at home alone. I get-- You get lonely in a crowded room... or a subway that's packed with people. You know, all these people and every one a stranger. It's a Gaelic expression. It means, "Quietness
without loneliness."
The Young Victoria

Desert Blue
En büyük hobisi Amerika'nın kenarda köşede kalmış kasabalarını gezmek, o yörelerin önemli yerlerini gezip fotoğraflamak olan bir profesör, oyuncu kızıyla beraber amerikanın en büyük külahını görmek için yine bir kasabaya doğru yol alır. bu sırada kasabanın yolunda, kasabada fabrikası bulunan kola şirketinin kamyonu devrilir ve şöför sapasağlam arabadan çıktığı halde aniden ölüverir. bunun üzerine FBI gelir kasabayı karantinaya alır ve babakız da kasabada mahsur kalır. orda çeşitli arkadaşlıklar, bir takım sohbetler, yeni hayatlar efendime söyliyim kendini tanıma hallerine girerler film biter. filmden bana kalan tek güzel şey bomba yapıp patlatan kız, her ne kadar kendisini filmin başında pek sevmesem de.

bir de filmi sanırım kate hudson için izlemiş olabilirim.

heaven
krzysztof kieslowski'nin (copy paste mi yapsaydım lan ter aktı beynimden yazarken) son senaryosu heaven maalesef beyazperdeye aktarılamadan yönetmenin vefatıyla başka bahara kalmış. son filmlerinde birlikte çalıştığı Krzysztof Piesiewicz ile birlikte bir trilogy planlamışlar: cennet, cehennem ve araf. ah keşke vakit olsaymış da hepsini yazıp çekebilselermiş ama kısmet run lola run'ın yönetmeninin kucağına düşmüş. yönetmen, filmi çekerken sadece cenneti değil cehennem ve araf kısmını da göz önüne alarak bir çalışma ortaya çıkarmış. güzel film, biraz yavaş ama beklenen bir yavaşlık söz konusu.

The Bourne Ultimatum


ilk filmi izledikten sonra bastırılamayan heyecanımla diğer iki filmi de izledim ve jason bourne'u en sevdiğim top 10 aksiyon filmleri listeme aldım. genelde üçlü filmler ya da devam filmlerinde nolur? böyle grafik düştükçe düşer tutamazsınız o derece. oyuncu bıkar hikaye sıkıcıdır ama bu öyle mi canım! müzikler enfes bi kere. ben o en sonundaki moby imzalı extreme ways şarkısına tav oldum. Matt Damon'a tav oldum.

The Bourne Supremacy
matt damon için ayrı bir parantez açmak istiyorum. böyle kendisini bazen sevip bazen nefret etme odaklı olan ilişkimiz, the talented mr ripley isimli filmi, şahsen en sevdiğim filmlerdendir, izledikten sonra değişmiş kendisine saygım artmıştır. daha çok filmini izleyip, beğenme dileklerimle.

11 yorum:

Pembe Gözlüklü Kedi dedi ki...

ne kadar çok filmde oynuyor matt damon bu arada değil mi?

gürültü dedi ki...

aynen. genellikle de kaliteli işlerin içinde.

Pembe Gözlüklü Kedi dedi ki...

evet... michael moore başkanlığa aday olsun demiş geçenlerde... (ronald reagan'ın başkanlığının anti-tezi olarak.)

gürültü dedi ki...

hatta şöyle bir şey de var: http://www.pajiba.com/seriously_random_lists/matt-damons-5-best-unscripted-political-moments.php

Pembe Gözlüklü Kedi dedi ki...

South Park'çılar Team America: World Police'de dalga geçmişlerdi ama politik konularda bilgili ve tutarlı olduğu açık. İlginç bir şekilde son filmlerinden birinde (The Adjustment Bureau) kaderi Amerikan başkanı olmak için kurgulanmış bir politikacıyı oynadı.

gürültü dedi ki...

maalesef izlemedim en yakın zamanda bulmaya çalışacağım:)

Prometheus dedi ki...

Game of Thrones izle bi ara izlemediysen :D

Pembe Gözlüklü Kedi dedi ki...

bir philip k. dick uyarlamasiymis...

http://sinema-arti-sinema.blogspot.com/2011/08/kader-ajanlar-adjustment-bureau-2011.html

bence de cok elzem degil ama seyredilebilir, idare eder bir film...

gürültü dedi ki...

@prometheus valla var ben de o ama her biri 1'er saatten on bölüm dizi izlemek o kadar zoruma gidiyor ki...:D bu arada prometheus diye film geliyormuş hadi yine iyisin:D

@pembe gözlüklü kedi: yazıyı okuyunca hevesim kaçmadı değil. sanırım "bugün ne izlesem şöyle yorulmayayım izlerken" filmi tam olarak:)

Prometheus dedi ki...

haftasonu oturdum izledim valla, cillop gibiydi ayrıca, tavsiyelerden tavsiye beğen :P

heyoo, filmim geliyo demek, o yeah :D

gürültü dedi ki...

bakalım başlarım bir ara belki:D